APK keuring in Barneveld  

 

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. De APK is door de overheid ingevoerd om te controleren of een personenwagen of bestelbus aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en op de juiste manier geregistreerd staat. Zo weet u zeker dat u altijd veilig rijdt. U ben wettelijk verplicht uw auto te laten keuren, zonder geldige APK mag u niet de weg op. Doet u dat wel, dan kunt u een boete van het RDW of de politie verwachten. Bovendien is het risico groot dat de verzekering niet uitbetaalt, wanneer u een ongeval krijgt met een ongekeurd voertuig.

 

Waarom vindt de APK keuring plaats?

Een APK keuring voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om nog aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd.

 

Een nieuwe auto hoeft niet meteen gekeurd te worden. Personenauto’s met een benzine- of elektromotor moet voor het eerst voor de APK-keuring na 4 jaar. Daarna 2 keer na 2 jaar en daarna elk jaar. Heeft u een auto die op diesel of gas rijdt, dan is de eerste APK-keuring na 3 jaar. Na die 3 jaar moet uw auto ieder jaar voor de APK.
Een handige online tool om de vervaldatum van uw APK te zoeken via uw kenteken vind u hier: wanneerAPK.nl

Uw auto eerder laten keuren dan de uiterste vervaldatum? Dat kan. Let er wel op wanneer u dat dan precies doet. Bij maximaal 2 maanden voor de vervaldatum blijft de vervaldatum hetzelfde. Laat u uw auto langer dan 2 maanden van tevoren keuren, dan wordt dit uw nieuwe APK vervaldatum. 

Let op, de APK is een momentopname. Dit geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijft aanbevolen.

APK
Mogelijk gemaakt door Mobilox