Autoruit reparatie

 

Ruitschade zit in een klein hoekje. Gelukkig kunt u bij Vakgarage Verheul voor zowel de reparatie van een sterretje als het vervangen van een hele ruit terecht.
Heeft u een klein sterretje in uw voorruit? Dan is het verstandig om uw autoruit zo snel mogelijk te laten repareren. Een sterretje kan namelijk, onder andere door temperatuurwisselingen, elk moment barsten. Daardoor kan uw autoruit niet meer gerepareerd worden en zal uw gehele autoruit vervangen moeten worden. 

Of de kosten voor reparatie of vervangen van de ruit worden vergoed hangt af van de dekking van je autoverzekering. Ruitschade wordt doorgaans alleen vergoed als je een autoverzekering met een Beperkt Casco of All Risk dekking hebt. Daarnaast hanteren verzekeraars soms een eigen risico bij een reparatie of vervanging van de autoruit. Dit is per autoverzekeraar verschillend. Daarom is het verstandig om na te gaan of ruitschade door jouw autoverzekering vergoed wordt en onder welke voorwaarden. Bekijk ze hier van Centraal Beheer!

 

Hoe wordt een sterretje gerepareerd?

Na het schoonmaken van de beschadiging wordt er onder hoge druk een kleine hoeveelheid heldere kunsthars in het sterretje aangebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV-licht uitgehard, waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Met een speciale polish wordt het inslagpunt vervolgens glad afgewerkt.

 

Ster in je ruit reden afkeur voor de APK?

Een ruitbeschadiging kan een APK afkeurpunt zijn, maar alleen wanneer het sterretje of de barst vertakt is en/of je zicht belemmert.

 

Glasservice
Mogelijk gemaakt door Mobilox