Private lease of zakelijke lease?

 

U heeft besloten dat u uw nieuwe Ford wilt gaan leasen. Nu dient u allereerst de keuze te maken tussen private lease of zakelijke lease. Hiervoor moet u nagaan waar u de auto voor zult gaan gebruiken. Heeft u geen eigen bedrijf of bent u voor uw werk weinig op de weg te vinden? Dan is private lease een logische optie. Zakelijke lease is van toepassing wanneer u voor uw werk veel op de weg te vinden bent. Als u veel klanten ziet wilt u er uiteraard graag representatief uitzien. 

 

 

Private lease

U kunt private lease eigenlijk zien als het ‘huren’ van een auto voor een bepaalde periode. In de meeste gevallen is dit vanaf 24 maanden. Dit kan ook korter, maar dan spreken we van short lease. Bij private lease bent u geen eigenaar van de auto. Deze kunt u aan het einde van het contract dus gewoon weer inruilen. Bij private lease betaalt u een vast maandbedrag. Alle kosten, met uitzondering van brandstof, zijn inbegrepen. Denk bijvoorbeeld aan:

– Wegenbelasting
– Verzekering
– Onderhoud en reparatie
– Banden
 

 

Financial lease

Financial lease is het beste te vergelijken met huurkoop. Wanneer u kiest voor financial lease, koopt u de auto op afbetaling en komt deze ook op de balans van het bedrijf te staan. In circa 80% van de gevallen is het leasen van een bedrijfswagen voordeliger dan kopen. Ook bij relatief weinig kilometers kan het interessant zijn. Economisch bent u de eigenaar van de auto. U lost de auto via uw bedrijf af. Daarnaast kiest u zelf de hoogte van de maandelijkse betaling en het slottermijn. Wel draagt u zelf het risico van de waardevermindering. Meer weten over uw mogelijkheden? Vakgarage Verheul werkt nauw samen met Inlease auto’s. Zij geven u eerlijk advies over Financial Lease.

Bekijk onze leasevoorraad.

 

Leaseprof

Vakgarage Verheul is aangesloten bij Leaseprof. Dit is een landelijk netwerk van autobedrijven, werkend volgens de afgesproken procedures, zowel technisch als administratief. LeaseProf is onderdeel van Alliance Automotive Group Benelux. Fijn om te weten!

 Wij voeren ook onderhoud uit aan uw leaseauto!

Vakgarage Verheul Ford Specialist
Mogelijk gemaakt door Mobilox