Een nieuwe personenauto kopen

 

 

Het kiezen en kopen van een nieuwe personenauto is niet eenvoudig, vooral niet omdat het gepaard gaat met een aanzienlijke investering. Ons verkoopteam helpt u graag de juiste keuze te maken. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en het prijsverloop in de automotive branche.
Samen met u als klant, kunnen we vaststellen waar u de nieuwe auto voornamelijk voor wilt gebruiken én welk model en type het beste bij past bij dit gebruik. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Autokieshulp, een handige tool van de ANWB. Maar denk vooral ook na over de ruimte en het aantal zitplaatsen, de instaphoogte, brandstofsoort en de maandelijkse kosten.

Daarnaast is het maken van een proefrit is erg belangrijk om een goede indruk van comfort en weggedrag te krijgen. Wij adviseren u om tijdens uw testrit over verschillende soorten wegen te rijden. Denk hierbij aan stad, buitenweg, snelweg. Let daarbij ook op de instap, de bediening, de besturing, de beenruimte, de zit, bergruimte en het zicht.

 

 Garantie op nieuwe auto’s

Een nieuwe personenauto heeft fabrieksgarantie van minimaal twee jaar. Sommige merken bieden drie of meerdere jaren garantie. In veel gevallen kan de garantietermijn (tegen bijbetaling) worden verlengd. Niet alle storingen of schade wordt door de garantie gedekt – er is immers ook normale slijtage van onderdelen.
Wij informeren u graag over de garantievoorwaarden Alles over fabrieks- en BOVAG garantie.

 

 Kentekenpapieren

Het papieren kentekenbewijs is in 2014 komen te vervallen, bij aanschaf van een andere auto krijgt u nu een kentekencard. Op de kentekencard, ter grootte van een betaalpasje, staan zowel de voertuiggegevens als de gegevens van de eigenaar vermeld. Het vervangt hiermee het oude deel 1A en 1B.
Deel 2, het overschrijvingsbewijs, is vervangen door een tenaamstellingscode van 9 cijfers. Deze code heeft u nodig bij de verkoop, inruil, schorsing ect. van het voertuig. Deze code kunt u dus het beste thuis op een veilige plek bewaren. 

 

 Verzekering

Vanaf het moment dat uw nieuwe auto op uw naam staat, bent u verplicht deze minimaal WA te verzekeren. Vakgarage Verheul is aangesloten bij Centraal Beheer, de grootste autoverzekeraar van Nederland. Onze verkopers kunnen u informeren en adviseren over een passende verzekering. Daarnaast mogen wij deze ook direct voor u afsluiten.

Personenauto huren bij Vakgarage Verheul
Mogelijk gemaakt door Mobilox